בֵּית עֶזְרָא הוא מושב הנמצא במישור החוף הדרומי, בין אשדוד לאשקלון, ומשתייך לתנועת המושבים. הוא נקרא ע"ש עזרא הסופר.

נקרא על שם עזרא בן שְׂרָיָה, שעלה לארץ מבבל (458 לפנה״ס בקירוב). במדרש נאמר: "כשנשתכחה תורה מישראל עלה עזרא מבבל וייסדה", "אילו היה אהרן קיים היה עזרא גדול ממנו בשעתו".

המושב נוסד ב-28 במרץ 1950 על ידי עולים מעיראק, בתחילה היה המקום מעברה ששמה הזמני היה אשדוד א'. בשנת 1991 החלו לתכנן את שכונת ההרחבה. כיום בהרחבה מתגוררות כ-80 משפחות רובן בני מושב שחזרו לגור במושב.

ב- 31.3.50, ערב חג הפסח- עלה לקרקע גרעין מעולי עיראק למושב בית עזרא.
המקום נקרא בראשית דרכו אשדוד א'. לאחר ההתיישבות של עולי עיראק במקום, הוסב שמו ל"בית עזרא" ע"ש עזרא הסופר שהיה בימי בית שני מנהיג שיבת ציון מבבל. העולים שהגיעו בתחילת הישוב למקום עלו ארצה בעליה בלתי לגלית מעיראק לפרס תוך שהשאירו מאחור את כל רכושם. השלטונות בארץ היפנו את העולים להתיישבות ראשונה בישראל של יהדות עיראק. בית עזרא הינו המושב הראשון שהוקם על ידי עולי עירק ראשוני העולים התגוררו באוהלים ועסקו בעבודה בחוות חקלאיות, נטיעות הדרום, כרמים ופרדסים באזור.

ב- 5.7.50 הונחה אבן הפינה לישוב קבע, בהמשך בין השנים 52-57 מגיעות למקום משפחות בודדות ביוזמה פרטית מישובים עירוניים, משפחות יוצאי פרס אשר התגוררו בקסטל ליד ירושלים ומשפחות שעלו ממרוקו ונקלטו בישוב. התושבים החלו בבניית בתים וביצרת ענפי חקלאות עצמאיים- פרדסים, ירקות ובהמשך עברו לגדול ביצים, פטם ופרחים. במושב 91 נחלות חקלאיות. 14 משקי עזר עם פרוץ המשבר בחקלאות בשנות התשעים צומצם מס' החקלאים במושב ל-8 העוסקים בירקות ועופות לפטם ולביצים.

ב1992- החלה הרחבת הישוב ונבנתה "שכונת הבנים". במקום 105 מגרשים של כ- 500 מר'. השכונה ממוקמת בכניסה הדרומית של הישוב על שטח של 85 דונם. כיום מאוכלסות 94 יחידות, 2 יחידות בהקמה.
על פי ת"מ 35 הישוב יכול להתרחב ל-350 בתי אב.

כיום מתגוררות במושב כ- 245 משפחות המונות כ- 800 נפש.
במושב חיי תרבות עשירים ופעילים, הנוער מופעל ע"י חטיבת בני המושבים של תנועת המושבים, יש במושב מס' עסקים קטנים, מגרשי ספורט, גני ילדים ו- שני מועדונים פעילים.